De Buena Planta - Ático en Sant Just

Àtic a Sant Just

Àtic a Sant Just

Barcelona 2018

L’àtic de l’habitatge no tenia ús per diversos problemes: una terrassa massa exposada, sectoritzada per la caixa d’escala, un desnivell de sòl considerable i parets amb diferents angles.

Creem una jardinera d’obra amb el mateix tractament que la resta de parets per integrar-la a l’espai. S’hi va plantar Eugenia Newport pel seu ràpid creixement i la seva capacitat de privatitzar. D’aquesta manera aconseguim privatitzar-la.

Hem aprofitat la sectorització original per crear tres espais amb tres usos diferents. A la zona menjador s’hi ha construït una pèrgola de pi i ferro amb els frontals iguals per privatitzar i protegir-se del sol.

A la zona d’estar s’ha dissenyat un sofà d’obra acompanyat d’una jardinera triangular, així s’aconsegueix regularitzar l’espai. La vegetació plantejada és aromàtica i herbàcia per crear una zona de gran confort. A la part més privada s’hi ha construït una piscina d’acer inoxidable acompanyada per la vegetació.

A terra s’ha instal·lat un paviment porcellànic tècnic de color gris anivellant tota la terrassa a una mateixa cota. Aprofitem per passar totes les instal·lacions de reg i il·luminació.

La balustrada original de pedra s’ha restaurat per fer-la destacar al màxim. Per això s’ha pintat en color crema la resta de murs.
S’han dissenyat en exclusiva testos de terracota negra manufactures per la ceramista l’Esbarzer.

La planta baixa de la casa té un pati estret i més baix que lhabitatge amb molt poca llum. La nostra intervenció s’ha basat a igualar els nivells del terra amb un porcelànic gris clar, que juntament amb el color crema clar de les parets, s’aconsegueix donar molta llum al pati. L’ús del pati només és escenogràfic, així que s’ha plantejat vegetació tropical com Kentias, Strelitzias, Fatsias amb la finalitat de crear un espai exuberant que de profunditat a l’habitatge.

Totes les espècies vegetals s’han plantat en testos cònics de terracota negra dissenyats pel nostre equip creatiu i manufacturats per l’Esbarzer.

Com en tots els nostres projectes, totes les plantes van connectades a un sistema de reg automàtic.

 

Fotografies © De Buena Planta